Recept: snabbminipizza
(fyra portioner)
Ingridienser:
4 st runda polarkakor
400 gram krossade tomater
400 gram konserverade musslor (eller motsvarande mängs frysta)
200 gram purjolök (en liten)
20 st gröna kärnfria oliver
100 gram riven mager ost
salt och peppar
oregano
Häll av vattnet från tomatkonserven och mosa tomaterna till en jämn smet, enklast direkt i burken.
Smaksätt med salt, peppar och oregano.
Fördela tomatsåsen över de fyra mjuka rundlarna och lägg musslor, oliver, purjolök i skivor över och täck med riven ost. Grädda i het ugn, ca 275 grader, tills osten smält och "pizzan" blivit vackert brun, ca 10 minuter.
Per portion: 297 kcal
Ingridienser:
4 st runda polarkakor
400 gram krossade tomater
400 gram konserverade musslor (eller motsvarande mängs frysta)
200 gram purjolök (en liten)
20 st gröna kärnfria oliver
100 gram riven mager ost
salt och peppar
oregano
Häll av vattnet från tomatkonserven och mosa tomaterna till en jämn smet, enklast direkt i burken.
Smaksätt med salt, peppar och oregano.
Fördela tomatsåsen över de fyra mjuka rundlarna och lägg musslor, oliver, purjolök i skivor över och täck med riven ost. Grädda i het ugn, ca 275 grader, tills osten smält och "pizzan" blivit vackert brun, ca 10 minuter.
Per portion: 297 kcal
Kommentarer
Trackback