recept: minipannkakor

Pannkakor (42 st)
25 g jäst
5 dl mjölk
100 g bovetemjöl
125 g vetemjöl
1 tsk råsocker
4 ägg
1 msk nötolja

Tillagning
Rör ut jästen i ljummen mjölk. Tillsätt därefter bovetemjöl, vetemjöl, socker och äggulor i (spara vitorna) och rör till en jämn smet. Ställ smeten svalt i 2 timmar. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten tillsammans med olja. Grädda plättar (blinier) i en plättpanna eller en liten stekpanna med teflonbeläggning. Pensla bara pannan med olja till första laggen. Servera med hemlagad hallonsylt.
Tips: Blinierna kan frysas om det blir några över.

HALLONSYLT MED CITRON 1–2 burkar, beroende på storlek
300 g hallon
150 g råsocker
1 vaniljstång
2 ekologiska citroner
2 msk hallonvinäger

Tillagning
Om frysta hallon används läggs de för att tina i en sil. Lägg sedan hallonen i en kastrull med ljust socker och ställ in i kylskåpet över natten. Tillsätt vaniljkornen och lägg ner den tomma stången. Riv skal från citronen och häll i hallonvinäger. Rör om ordentligt, koka upp och ta det från värmen direkt. Häll på rena burkar och låt sylten svalna.

Näringsinnehåll per pannkaka med 1 msk sylt:
Energi: 61 kcal ·
Protein: 1,8 g ·
Fett: 1,2 g ·
Kolhydrater: 10,5 g


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0