Recept: kinesisk citronkyckling
Ingredienser (4 portioner):
300 g urbenade kycklingbröst utan skinn
hackade färska öret, till garnering
Marinad:
1 ½ dl färskpressad citron
1 msk ljus soja
1 msk majsmjöl
1. Skölj kycklingbrösten lätt och torka dem på hushållspapper. Skär dem i munsstora tärningar och lägg dem i en låg form.
2. Blanda pressad citron och soja i en skål. Häll majsmjölet en annan skål och rör ner citron- och sojablandningen till en pasta. Bred ut pastan över kycklingen och marinera den sedan i 15 minuter.
3. Hetta upp en stekpanna med non stickbeläggning och lägg ner kyckling och marinad. Stek under omrörning i 10-12 minuter eller tills kycklingen är ordentligt genomstekt. Lägg över den på 4 tallrikar, häll såsen över och garnera med färska örter.
Kaloriinnehåll per portion: 96
300 g urbenade kycklingbröst utan skinn
hackade färska öret, till garnering
Marinad:
1 ½ dl färskpressad citron
1 msk ljus soja
1 msk majsmjöl
1. Skölj kycklingbrösten lätt och torka dem på hushållspapper. Skär dem i munsstora tärningar och lägg dem i en låg form.
2. Blanda pressad citron och soja i en skål. Häll majsmjölet en annan skål och rör ner citron- och sojablandningen till en pasta. Bred ut pastan över kycklingen och marinera den sedan i 15 minuter.
3. Hetta upp en stekpanna med non stickbeläggning och lägg ner kyckling och marinad. Stek under omrörning i 10-12 minuter eller tills kycklingen är ordentligt genomstekt. Lägg över den på 4 tallrikar, häll såsen över och garnera med färska örter.
Kaloriinnehåll per portion: 96
Kommentarer
Trackback